A+ A A-

ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ
ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΤΗ - ΑΝΑΛΥΤΗ MALTRON BF906
ΜΕΘΟΔΟΣ ΒΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΒΙΑ).
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΤΗ - ΑΝΑΛΥΤΗ MALTRON BF906
ΜΕΤΡΗΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΠΤΥΧΟΜΕΤΡΟ HARPENDEN

ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
 

Απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τα περιττά κιλά των διακοπών, της εμμηνόπαυσης & της διακοπής του τσιγάρου.
Ρυθμίστε το βάρος σας αν αθλείστε και βοηθηθείτε σε πολλές παθολογικές καταστάσεις όπως διαβήτης, χοληστερίνη, αρτηριακή πίεση, γαστρεντερικές διαταραχές, μεταβολικό σύνδρομο κλπ. ή αν βρίσκεστε σε κύηση-γαλουχία
H ειδική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Face & Body Day Spa, Αλεξάνδρα Καραδήμου, θα σας καθοδηγήσει υπεύθυνα ώστε να επιτύχετε την απώλεια των περιττών κιλών και τη διατήρηση του ιδανικού σας βάρους.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣΤο εξατομικευμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής σχεδιάζεται σύμφωνα με το βασικό μεταβολισμό σας, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της σύστασης του σώματος (λιπομέτρηση), τις προσωπικές ανάγκες, προτιμήσεις και πάντα με οδηγό τις αιματολογικές σας εξετάσεις.
Συστήνεται: σε άνδρες, γυναίκες, νέους, εφήβους & παιδιά που θέλουν να ρυθμίσουν το βάρος τους και σε όσους αντιμετωπίζουν παθολογικές καταστάσεις όπως διαβήτη, χοληστερίνη, αρτηριακή πίεση, γαστρεντερικές διαταραχές, μεταβολικό σύνδρομο κλπ.
Διάρκεια: …… 30’………30.00€

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣΚάθε ανθρώπινος οργανισμός έχει διαφορετικές ενεργειακές και θρεπτικές απαιτήσεις, οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το σωματικό βάρος, το ύψος, την ένταση και το είδος της φυσικής δραστηριότητας.
Η απώλεια βάρους απαιτεί την καθοδήγηση από ειδικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, ώστε να είναι ασφαλής και μόνιμη.
Εκτός από την απώλεια και τη διατήρηση του σωματικού βάρους υπάρχουν και καταστάσεις φυσιολογικές π.χ. εγκυμοσύνη, θηλασμός, αθλητισμός και μη φυσιολογικές όπως παχυσαρκία, υπέρταση, υπερλιπιδαιμίες, διαταραχές και παθήσεις του ενδοκρινολογικού και πεπτικού συστήματος, που χρήζουν διαιτητικής φροντίδας.Απώτερος στόχος του σχεδιασμού του εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής που σας παρέχουμε, είναι η επιλογή γευμάτων προσαρμοσμένων στις δικές σας διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις. Η υγιεινή διατροφή δε θα πρέπει να συνδέεται με υποθερμιδικές και μονοφαγικές δίαιτες, αλλά με την ποικιλία υγιεινών και γευστικών διατροφικών επιλογών που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και να διατηρήσετε ένα υγιές και ιδανικό για εσάς σωματικό βάρος και τρόπο ζωής.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣΒασικός Μεταβολισμός ή Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR) είναι η ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται, ώστε το σώμα να διατηρήσει τις ζωτικές λειτουργίες του, όπως είναι η αναπνοή, οι λειτουργίες της καρδιάς, του εγκεφάλου, των νεφρών, του γαστρεντερικού συστήματος, της κυκλοφορίας του αίματος, των αδένων, των κυττάρων κλπ. Είναι, δηλαδή, ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνει ο άνθρωπος όταν είναι ξύπνιος και σε ηρεμία (ανάπαυση).
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να αυξηθεί ο βασικός μεταβολισμός, ώστε να γίνονται περισσότερες καύσεις με αποτέλεσμα απώλεια βάρους, είναι η σωματική άσκηση μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή έτσι ώστε να αυξηθεί η μυϊκή μάζα. Οι μύες απαιτούν περισσότερες θερμίδες για να συντηρηθούν και άρα αύξηση του όγκου τους συνεπάγεται αύξηση του βασικού μεταβολισμού.
Ανεξάρτητα από το τι τρώει κάποιος είναι αδύνατο να χάσει βάρος, εκτός αν προσλαμβάνει λιγότερες θερμίδες από όσες καταναλώνει. Η ενέργεια που καταναλώνει ένας οργανισμός για την άσκηση μπορεί να εκτιμηθεί. Η ενέργεια που καταναλώνεται από τον τρόπο ζωής και το είδος του επαγγέλματος του καθενός εκφράζεται συνήθως ως ποσοστό του βασικού μεταβολισμού. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος ακριβώς είναι ο βασικός μεταβολισμός, διότι τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το περιττό βάρος.
Υπολογισμός Βασικού Μεταβολισμού
Ο βασικός μεταβολισμός υπολογίζεται σύμφωνα με το σωματικό βάρος, το ύψος και την ηλικία με σκοπό το σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου διαιτολογίου απόλυτα προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.

ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΤΗ - ΑΝΑΛΥΤΗ MALTRON BF906Το σώμα μας αποτελείται από νερό, ζωτικά όργανα, μύες, λίπος και οστά. Ο κύριος και πιο απαιτητικός στόχος είναι η απώλεια του περιττού σωματικού λίπους και η ενίσχυση της μυϊκής μάζας. Ο παραπάνω στόχος επιτυγχάνεται με την καθοδήγηση και το σχεδιασμό εξατομικευμένου και ισορροπημένου προγράμματος διατροφής από ειδικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.
Το πρώτο και βασικότερο βήμα αποτελεί η αξιολόγηση της σύστασης του σώματος με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους. Μια από αυτές της μεθόδους είναι η μέθοδος της βιοηλεκτρικής αγωγιμότητας (ΒΙΑ).

ΜΕΘΟΔΟΣ ΒΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΒΙΑ).

Η μέθοδος της βιο-ηλεκτρικής αγωγιμότητας με τον αναλυτή Maltron BF906 είναι μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδος του υπολογισμού της σύστασης του σώματος. Στο σώμα δημιουργείται ένα κύκλωμα χαμηλής έντασης όπου μετριέται η αντίστασή του στη διέλευση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο άπαχος ιστός είναι ενυδατωμένος και όπως είναι γνωστό τα υγρά είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε αντίθεση, ο λιπώδης ιστός παρουσιάζει υψηλή αντίσταση. Η αντίσταση λοιπόν του σώματος στο ηλεκτρικό ρεύμα μεταφράζεται ως ποσότητα λίπους λόγω της ανάλογης συσχέτισης μεταξύ των δύο μεγεθών.

Πώς γίνεται:

Στο Maltron BF906 εισάγονται οι απαραίτητες παράμετροι (βάρος σώματος (kg), ύψος (m), ηλικία, φύλο και ένταση φυσικής δραστηριότητας), ενώ το άτομο καλείται να ξαπλώσει σε ύπτια θέση με τα χέρια και τα πόδια σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Στη συνέχεια τοποθετούνται από τον εξειδικευμένο Διαιτολόγο - Διατροφολόγο 4 ηλεκτρόδια στη δεξιά πλευρά του σώματος στο χέρι, στον καρπό και στον αστράγαλο και το Maltron BF906 ενεργοποιείται.Ρεύμα πολύ χαμηλής έντασης διαπερνά με διαφορετική ταχύτητα τα διάφορα είδη των ιστών και λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες παραμέτρους, επιτρέπει στο λιπομετρητή να υπολογίσει το ποσοστό σωματικού λίπους. Η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη και διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα.
Συστήνεται σε άνδρες, γυναίκες, νέους και εφήβους, στην αρχή της δίαιτας και κάθε 30 μέρες ώστε να φαίνεται η απώλεια λίπους και να προσαρμόζεται ανάλογα το πρόγραμμα διατροφής.
Διάρκεια: …… 10’………20.00€

Επιπρόσθετα στοιχεία που μας δίνει το Maltron BF906:
• Ποσοστό άλιπου βάρους και άλιπο βάρος (σε κιλά)
• Υγιεινό και ιδανικό σωματικό βάρος
• Συνολικό νερό σώματος (υπό κανονικές συνθήκες)
• Δείκτης μάζας σώματος
• Θερμίδες Βασικού Μεταβολισμού
• Συνολική ημερήσια απαίτηση θερμίδων

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΤΗ - ΑΝΑΛΥΤΗ MALTRON BF906

• Μην καταναλώνετε 24 ώρες πριν την μέτρηση καφέ, τσάι, αλκοόλ, αναψυκτικό. Έχουν διουρητική δράση και επηρεάζει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
• Μη γευματίσετε για τουλάχιστον 3 ώρες πριν από τη μέτρηση
• Μην καταναλώσετε υγρά για τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν την μέτρηση
• Για τις γυναίκες το ιδανικό είναι η μέτρηση να γίνεται στην μέση του κύκλου της έμμηνου ρήσεως
• Φροντίστε να μην κάνετε έντονη άσκηση την ίδια ή την προηγούμενη μέρα της μέτρησης
• Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων, κυρίως διουρητικών, επηρεάζουν την ακρίβεια των αποτελεσμάτων

ΜΕΤΡΗΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΠΤΥΧΟΜΕΤΡΟ HARPENDENΈνας ακόμη τρόπος υπολογισμού του σωματικού λίπους είναι η μέτρηση του πάχους των πτυχών του δέρματος και βασίζεται στην αρχή ότι το υποδόριο λίπος αντικατοπτρίζει το 50% του ολικού λίπους στο σώμα.
Με τη χρήση ειδικού οργάνου του δερματοπτυχόμετρου μετριέται το εύρος των πτυχών του δέρματος σε διάφορα σημεία του σώματος και με τη χρήση ειδικών εξισώσεων υπολογίζεται το ποσοστό του σωματικού λίπους.Τα δερματοπτυχόμετρα που χρησιμοποιούνται είναι πλαστικά και μεταλλικά και χρειάζονται εξειδικευμένο προσωπικό για την εφαρμογή τους. Τα μεταλλικά δερματοπτυχόμετρα και ιδίως εκείνα τύπου Lange και Harpenden είναι τα πλέον πιο αξιόπιστα.
Η μέτρηση λίπους με δερματοπτυχόμετρο πλεονεκτεί διότι εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα και δε χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία.
Μειονεκτεί γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε παχύσαρκα άτομα.
Συστήνεται σε άνδρες, γυναίκες, νέους, εφήβους & παιδιά.

NEWSLETTER

      Skype Me™!
Copyright © 2013 Cosmaqua.gr. Τα κείμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Aπαγορεύεται ρητά η αντιγραφή και αναδημοσίευση των κειμένων χωρίς τη γραπτή άδεια της Cosmaqua.gr. The texts of the website are copyright of "Cosmaqua.gr". Any publication, copying or reproduction will be prosecuted.

Sign In or Become a member

LOG IN

Your cart